Okres świąteczny to wyjątkowy czas, kiedy firmy organizują wigilie firmowe, a klienci indywidualni chętnie korzystają z usług cateringu świątecznego. Dla firm cateringowych to moment, by zaprezentować swoje możliwości i wyróżnić się na tle konkurencji. Aby sprostać oczekiwaniom klientów i zapewnić im najwyższą jakość obsługi, warto sięgnąć po sprawdzone rozwiązania oferowane przez Bittner Packaging.
Catering świąteczny – transport gotowych dań
Produkty Bittner, takie jak pojemniki prostokątne i okrągłe, pozwalają na estetyczne i praktyczne zapakowanie dań. Są dostępne w różnych rozmiarach i wariantach (jednodzielne, dwudzielne, trójdzielne), dzięki czemu idealnie sprawdzą się do zapakowania i transportu:
- zup wigilijnych (barszczu, grzybowej),
- dań głównych (ryby, pierogi, bigos, krokiety),
- deserów (makowce, kutia, serniki).
W transporcie dań na duże wydarzenia najlepiej sprawdzą się pojemniki ½ GASTRO, do których można zapakować hurtowe ilości wyrobów garmażeryjnych czy ryb. Dzięki właściwościom materiałów użytych w produktach Bittner, takich jak polipropylen, potrawy zachowują swoją świeżość i aromat. Szczelne zamknięcie dodatkowo chroni jedzenie przed dostępem powietrza i wilgoci. Dzięki temu mogą być też przechowywane przez dłuższy czas.
Catering na miejscu – obsługa wigilii firmowych
Organizacja wigilii firmowych to wyjątkowe wyzwanie dla firm cateringowych. Liczy się nie tylko smak potraw, ale również ich prezentacja oraz odpowiednia organizacja serwisu dla wielu gości. Jakie produkty Bittner warto wykorzystać podczas obsługi takiego eventu?
- Talerze plastikowe wielorazowe: lekkie, odporne na uszkodzenia mechaniczne i łatwe w transporcie. Można je myć zarówno ręcznie, jak i w zmywarkach przemysłowych, co przyspiesza przygotowania do kolejnych eventów.
- Miski wielokrotnego użytku: idealne do serwowania zup, sałatek czy deserów. Wykonane z materiałów odpornych na wysokie i niskie temperatury, co pozwala na ich wszechstronne zastosowanie.
- Półmiski wielorazowe: są one doskonałym rozwiązaniem do eleganckiego prezentowania i podawania przekąsek.
Doskonałym uzupełnieniem naczyń wielokrotnego użytku podczas eventów firmowych są sztućce wielorazowe, które zapewniają zarówno wygodę użytkowania, jak i estetykę serwowania posiłków.